18

jan

Bilden av Öst- och Sydöstasien i den svenska skolan

18 januari 2022 13:15 till 15:00 Seminarium

Vad lär sig elever om Öst- och Sydöstasien i den svenska skolan? Vilka frågor diskuteras och hur skiljer det sig åt mellan läroböcker? Dessa och andra frågor har Dr. John Hennessey och Dr. Pontus Wallin på uppdrag av Centrum för Öst- och Sydöstasien undersökt. De presenterar sina resultat i en rapport på detta online seminarium som riktar sig till lärare, forskare, och andra intresserade.

John Hennessey är forskare vid avdelningen för idé- och lärdomshistoria, Lunds universitet. Hans främsta intresseområden är kolonialhistoria, modern japansk historia, nationalism, propaganda och historiebruk. Han har skrivit bland annat om japanska museers och läroböckers presentation av Japans äldre historia, cirkuleringen av kolonialideologier mellan Japan och andra samtida imperier under 1800- och 1900-talet och folkligt stöd för kolonialism i Europa, USA och Japan.

Pontus Wallin är forskare i statsvetenskap med inriktning mot utbildningsfrågor och politiskt deltagande. Han har studerat ungas politiska deltagande i digitala forum i Kina och undervisar på kurser i internationell och jämförande politik med fokus på Asien.

Bilden av Öst- och Sydöstasien i den svenska skolan, rapport (PDF, 1,2 MB, nytt fönster)

 

Om händelsen:

18 januari 2022 13:15 till 15:00

Plats:
Zoom. Registrering krävs

Kontakt:
marina.svenssonace.luse

Spara händelsen till din kalender